De Stichting Plus Wonen is opgericht met een meervoudige doelstelling:
-    Het oprichten en in stand houden van een levensloopbestendig woon/zorgcomplex voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid.

Ons motto is: Stichting Plus Wonen: Gewoon waar mogelijk, zorg waar nodig.

Dit is te vertalen in:

- Wij hebben het over "wij"en niet "zij".

- Vrije keus van zorgaanbieder

- Het optimaal bevorderen van eigen regie over wonen en zorg bij onze bewoners en naasten.

- Talenten en kwaliteiten van onze bewoners staan voorop en niet hun psychotische kwetsbaarheid.

- Het wonen en leven is zo gewoon waar mogelijk en de noodzakelijke zorg wordt op een gelijkwaardige wijze gegeven.

- Het zodanig organiseren van het wonen en de zorg dat de ouders/naasten het gevoel hebben dat optimaal gewoond en gezorgd wordt, zonder dat zij zich hiermee (zouden) hoeven te

bemoeien. Nu maakt men zich vaak wel zorgen wat er zou gebeuren met het welzijn van de zieke als er geen naast betrokkene meer zou zijn.

- Het blijvend contact houden met de gekozen zorgleveranciers zodat via korte lijnen een goede afstemming over de geleverde diensten gegarandeerd is.