Nieuws

Uitspraak Hoger Beroep: rechters besluiten: achtergehouden zorggeld moet betaald

In een Hoger Beroep tegen de zorgaanbieder Centraalzorg B.V. is de Stichting Plus Wonen op 19-06-2018 door de drie rechters in het gelijk gesteld en zijn alle eisen toegewezen.

Dit betekent dat al het sinds april 2014 achtergehouden zorggeld (gemeenschapsgeld) moet worden uitbetaald. Gerechtigheid! Wij zijn blij dat dit forse bedrag (ongeveer € 90.000,00) niet in de BV Centraalzorg blijft en ten goed komt waarvoor het is bedoeld.

Wilt u het arrest van 19-06-2018 lezen?

Dit is gepubliceerd op www.rechtspraak.nl. Via deze link vind u de uitspraak:

Nieuwsbrief 24, van december 2017,

Hierin leest u over het verlies van onze webmaster,

over dat in de beschikking van de rechter van 18-10-2017 te lezen is dat wij als bestuur
goed en netjes ons vrijwilligerswerk als bestuur hebben gedaan en doen,

over het onder druk zetten van de stichting door de zorgaanbieder

Klik hier om de nieuwsbrief van december 2017 te lezen.

Video over Mary Dekker en Plus Wonen

Lintjes

Sjoukje Jacoba Wijnands-Leipoldt en Hendrikus Wijnands
Het echtpaar is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Wijnands (1939) en mevrouw Wijnands (1938) zetten zich in voor de Stichting Plus Wonen. Deze stichting is in het leven geroepen door ouders van kinderen met de aangeboren hersenziekte schizofrenie. Plus Wonen is een kleinschalig woonzorgcentrum voor schizofreniepatiënten. Mevrouw Wijnands was vrijwilliger voor de Gereformeerde Fonteinkerk en was een groot aantal jaren verantwoordelijk voor de ledenadministratie van de Gereformeerde kerk van Amersfoort. De heer Wijnands was bestuurslid van de Thomas Scheltus Stichting; de stichting heeft als doel het verstrekken van financiële hulp aan alleenstaande oudere dames, om te voorzien in directe levensbehoeften, indien deze hulp op andere wijze niet kan worden geboden. Ook was hij lid van de diaconie van de Fonteinkerk te Amersfoort. De heer Wijnands was secretaris van de coöperatieve vereniging Buitenplaats De Hongerige Wolf in Ommen.

UMC Utrecht Nieuws #1

Bewegingsstoornissen bij schizofrenie

Jeroen Koning onderzocht bewegingsstoornissen bij patiënten met schizofrenie en bij hun broers en zussen. De resultaten van zijn proefschrift suggereren dat bewegingsstoornissen bij schizofrenie niet alleen bijwerkingen zijn van antipsychotica, maar mogelijk ook symptomen van de ziekte zelf zijn. Bovendien zouden het aanwijzingen kunnen zijn voor de kwetsbaarheid voor de ontwikkeling van deze aandoening.
Hij baseert zich onder meer op een klinische studie waarin hij aanwijzingen vindt dat bewegingsstoornissen vaak samengaan met schizotypie, een andere kenmerk van kwetsbaarheid voor schizofrenie. Hij presenteert ook een onderzoek naar kandidaat-genen waaruit blijkt dat genvarianten van de dopaminereceptor D2 samenhangen met antipsychotica geïnduceerde bewegingsstoornissen. Antipsychotica worden gebruikt als medicijn bij schizofrenie en werken door de dopaminereceptor te beïnvloeden.

30 aug

Drs. J.P.F. Koning